Моноспектакълът Морфин“ –  по Михаил Булгаков, с участието на

...
   Моноспектакълът Морфин“ –  по Михаил Булгаков, с участието на
Коментари Харесай

„Морфин“ с премиера за България на сцената на Общински куклен театър – Благоевград

   Моноспектакълът „ Морфин “ –  по Михаил Булгаков, с присъединяване на Петър Петров – Перо, ще бъде показан за първи път в България, имено в Благоевград. 

Постановката, която е с номинация АСКЕР 2022 в категория „ Изгряваща звезда“, ще бъде играна в два следващи дни, на 26 май / четвъртък/ и на 27 май /петък/ от 19.30 часа на сцената на Общински куклен спектакъл – Благоевград.

Повестта „Морфин“ (1924-27 г.) е персоналната изповед на Михаил Булгаков, разкриваща тайната му взаимозависимост от морфина и последвалите мрачни изпадания в подлата прегръдка на опиата.

Театрално-визуалният моноспектакъл „ Морфин “ взима на мушка мястото на индивида в света и изследва деструктивното раздробяване на личността в борбата сред разсъдък и усеща, божествено и земно, действително и нереално. До какво водят самоизолирането, отчуждеността, неналичието на непосредственост и обич, търсенето на смисъл, поривът към другото и отчаянието, са единствено част от тези тревожни въпроси, чиито отговори се пробва да открие доктор Поляков.

Преводът на текста е на Лиляна Минкова, режисьор е Кристина Беломорска.

Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров–Перо.

Сценографията и костюмите са дело на Сияна Драганинска, а музиката е по нотите на Давид Кокончев. Графичен дизайнер е Асен Танев, мултимедиата пък е на Алекс Генчев, Иван Иванов и Боян Фераджиев.

Петър Петров – Перо и Общински куклен спектакъл – Благоевград Ви канят на един запаметяващ се моноспектакъл.

Резервация на билети можете да извършите на посочените телефони – 0892 353 51; 0878 881 793, както и да закупите от касата на кукления спектакъл /бивш Младежки дом/.

Цена на билета 12.00 лева

Проектът е финансиран от Национален фонд „ Култура “ по стратегия „ Творчески начинания “ 2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР